Възможно е Делян Пеевски да вземе втория мандат и залата вкупом

...
Възможно е Делян Пеевски да вземе втория мандат и залата вкупом
Коментари Харесай

Доц. Стойчев: Не знам как ДПС, ако вземе мандата за кабинет, ще го реализира

Възможно е Делян Пеевски да вземе втория мандат и залата заедно да гласоподава за кабинета, препоръчан от него. Не знам по какъв начин ще стане, само че подобен сюжет напълно не трябва да се изключва. Такава догадка стартира политологът доцент Стойчо Стойчев в утринния блок на bTV.

По думите му съвсем всички партии, като се изключи ПП-ДБ, показват подготвеност да осъществят третия мандат, в случай че го получат от президента.

Щом фокусът пада върху третия мандат, това демонстрира, че няма концепция накъде се отива, уточни Стойчев.

Относно въпрос за възможен кабинет с първия мандат на ГЕРБ политологът изясни, че сигурно няма да станем очевидци на съдружно държавно управление, тъй като липсва трета партия, която да влезе в съдружно съглашение, в случай че предположим, че другите две са ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ето за какво съгласно него най-логично е да се търси кабинет на малцинството, като посочи, че без значение дали приказваме за експертно или политическо държавно управление, отговорността при всички положения ще бъде единствено на ГЕРБ.

На Има Такъв Народ не може да се гледа като на благонадежден сътрудник, когато стане въпрос за обединения.

Има Такъв Народ, когато имаха опция да създадат държавно управление, не направиха нищо. Освен че не могат да създадат държавно управление, те и смъкват държавни управления. Такъв съотборник не ви би трябвало, напомни политологът, съобщи обстоятелства.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР